Tips

Tips.

Enkele tips van uw HAS-vakman

Wintertips voor je ramen

De winter komt eraan! Gezellig in een dekentje gedraaid en met een warme chocolademelk in de hand, staar je ‘s ochtends door het raam naar de verse sneeuw. Has helpt je om die heldere blik te behouden;

Blokjes op de vensterbank

Wanneer het begint te vriezen, kan je twee blokjes van maximaal één centimeter hoog op de vensterbank leggen. Deze blokjes kunnen uit hout of kunststof gemaakt zijn. Als je het rolluik dan naar beneden laat zakken, rust deze op de blokjes en kan het niet meer vastvriezen aan de vensterbank.

Vaseline tegen het vastvriezen

Geen blokjes in huis? Probeer deze snellere methode: smeer een laagje vaseline over het rubber van je rolluik wanneer de temperatuur onder nul gaat. Door de vettige bescherming kan je rolluik niet meer vastvriezen. Eenvoudig en snel gefikst!

Beslagen ramen

 • Tussen de ramen
  Als je last hebt van condensvorming tussen de ramen, kan je ons best meteen contacteren.
   
 • Aan de buitenkant
  Als de condens langs de buitenkant van je raam zit, hoef je je geen zorgen te maken. Dit is een natuurlijk verschijnsel dat zich ongeveer 100 uur per jaar voordoet. Meestal zie je de condensdruppeltjes vroeg in de ochtend. Hoe meer luchtvochtigheid buiten, hoe groter de kans op condens.
   
 • Aan de binnenkant
  Zie je condens aan de binnenkant van je raam? Dan is de luchtvochtigheid in je huis te hoog. Droogwrijven met een handdoek heeft geen zin. Je kan dit probleem voorkomen door regelmatig voldoende te verluchten. 

Ontdooien

Heeft het hard gevroren buiten? Check dan eerst of je rolluiken vastgevroren zijn aan de vensterbank voordat je ze probeert op te rollen. Zeker met elektrische rolluiken moet je extra voorzichtig zijn. Ontdooi de rolluik en probeer ze daarna voorzichtig te openen. Te veel gedoe? Kies voor een slimme motor die het rolluik automatisch stopt wanneer het niet ontdooid is. 

Met deze tips kom je de koude winter door. Heb je nog specifieke vragen? Bel één van onze has-vakmannen.